Rehabilitació de la casa Morató per a acollir-hi la nova biblioteca de Solsona. L’entrada principal a l’equipament es fa per la plaça entre els carrers de Mirabalda i del Fesolet, recuperant l’antiga plaça medieval, amb els arcs apareguts en el decurs de les obres.

Aquesta obra realitzada per la nostra empresa a l’interior del casc antic de Solsona, té un grau de dificultat alt donades les condicions d’accés i l’antiguitat de les edificacions de l’entorn. L’edifici és d’unes dimensions considerables, fet amb estructura de formigó, cobert amb teula àrab, amb reposició dels totxos de la façana original de cal Morató i la resta de façanes amb acabats de pedra del país i amb lames de fusta d’iroko. Els espais interiors són molt amplis amb acabats de disseny i amb climatització mitjançant geotèrmia. Aquest tipus de climatització va comportar la perforació de deu pous de 100 m de profunditat en els que es va introduir una doble sonda geotèrmica de Ø 32 mm que alimenta una bomba de calor.

A la planta semi-soterrani, amb una superfície construïda de 463,15 m2, s’hi troba la zona de serveis, la recepció, els despatxos de direcció, un arxiu i una gran sala d’actes polivalent. A la planta baixa, amb una superfície construïda de 463,15 m2, s’hi troba una zona de taulell d’informació, un espai de diaris revistes i música, una zona infantil, una zona magatzem, uns serveis públics i les diferents escales d’emergència i comunicació entre plantes. A la planta primera, amb una superfíe de 463,15 m2, s’hi troben les escales d’accés, les sales de lectura i estudi i diversos serveis d’ús públic. Finalment, es troba l’altell amb una superfície construïda de 119,63 m2 on s’hi troba un office i una gran zona d’estudi.


 

Biblioteca Carles Morató